Blog

Mijn kat is een oog dichtknijpen

Mijn kat is een oog dichtknijpen

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom uw kat een oogje dichtknijpt? Turen of het oog gedeeltelijk gesloten houden is een van de duidelijker zichtbare tekenen dat er iets mis is met het oog. Zelfs een bezige kattenbezitter kan deze afwijking gemakkelijk opmerken met slechts een vluchtige blik op hun huisdier.

Welke oorzaken en omstandigheden zijn waarschijnlijk als een kat een oogje dichtknijpt? Daar zijn veel redenen voor. Laten we eerst ons vertrouwd maken met wat normaal is. De ogen van een gezonde kat zijn helder en helder zonder ontladingen. Het bindvlies is het vliezige weefsel dat de oogleden bedekt, waaronder het derde ooglid en een deel van de oogbol. In de gezondheid is het bindvlies vochtig en lichtroze. Het derde ooglid van een kat moet niet zichtbaar zijn wanneer de kat wakker en alert is.

Waarneembare tekenen die aangeven dat er iets niet klopt met de ogen zijn de volgende: Roodheid en zwelling van het bindvlies en overmatige traanproductie. U kunt de vochtafscheidingen van het oog waarnemen, gaande van waterig tot dik en pusachtig. Het derde ooglid bedekt gedeeltelijk de ogen. Er is troebelheid en er kan zich soms een film van slijm vormen over de ogen. De kat kan gevoelig worden voor licht en constant knipperen. De kat kan het aangedane oog gedeeltelijk of volledig gesloten houden, waardoor u merkt dat uw kat een oogje dichtknijpt.

Cat Is Loensen One Eye … Wat zijn de oorzaken?
Blepharitis en conjunctivitis
Dit is de ontsteking van de oogleden en de bindvliesmembranen die respectievelijk de oogleden omlijnen. In deze omstandigheden zal gezwollen en de kat eruit zien als het loensen.

Blepharitis en conjunctivitis kunnen worden veroorzaakt door fysieke traumatische verwonding van de oogleden of het bindvlies. De pijn van de blessure zorgt ervoor dat de kat zijn ogen sluit of tuurt. Een trauma kan te wijten zijn aan een kras, een schuring of een scheur. Bepaalde chemische stoffen, pellets van BB-geweren en kleine stukjes gebroken glas zijn ook veelvoorkomende items die trauma aan de ogen en de bijbehorende structuren veroorzaken.

Allergieƫn, vooral een gegeneraliseerde systemische allergische reactie van inhalatie- en voedselallergenen, kunnen ertoe leiden dat de oogleden en het bindvlies rood en opgezwollen raken. Gelokaliseerde allergische reactie, bijvoorbeeld door insectenbeten, kan ook zwelling van de oogleden en loensen veroorzaken.

Vreemde voorwerpen die de oogleden en conjunctiva irriteren, kunnen ook leiden tot het loensen van het aangedane oog. De meest voorkomende hiervan is de aandoening entropion, een aangeboren afwijking van het ooglid. In deze toestand worden de randen van de oogleden naar binnen gedraaid en wrijven de wimpers tegen het hoornvlies.

Infecties kunnen ook zwelling van de oogleden en conjunctiva veroorzaken. Hieronder zullen we de aandoeningen van de bovenste luchtwegen behandelen. Bacteriƫle infectie, meestal veroorzaakt door stafylokokken, veroorzaakt een abces van de oogklieren of een algemene infectie van de oogleden. Een stye is een rode knobbel, te zien aan de rand van het ooglid, veroorzaakt door een infectie van de talgklieren van het ooglid. Een gegeneraliseerde dermatitis kan zich uitstrekken tot de oogleden en zwelling en loensen veroorzaken.